Dostop

Poleti se usmerite proti Cerkljam na Gorenjskem in v vasi Grad zavijete desno proti Ambrožu pod Krvavcem ter nato pri razcepu z več tablami (Pr’ Amružarju, Pr’ Florjanu, Sonček, Dovar …) zavijete levo v smeri teh oznak ter nadaljujete do parkirišča na Planini Jezerca, kjer morate za nadaljevanje poti mimo zapornice plačati pristojbino 5 €. Od tu naprej vodi makadamska cesta mimo zgornje postaje kabinske žičnice proti hotelu Krvavec in naprej proti Domu na Krvavcu ter oddajniškemu stolpu. Parkirate na brezplačnem, ograjenem parkirišču pred Domom. Parkirišče je ograjeno zaradi krav, ki se pasejo v okolici, zato vas prosimo, da ogrado za seboj vedno zaprete.

Pozimi je več možnosti. Če boste parkirali na brezplačnem parkirišču pri spodnji postaji kabinske žičnice, boste na zgornji postaji nadaljevali na enosedežnico, na katero vstopite desno od šestsedežnice in se po izstopu na vrhu spustite le nekaj metrov do vhoda.

Lahko pa se z avtom pripeljete z druge strani, tako kot poleti do Planine Jezerca in naprej mimo zapornice (5€), vendar ne nadaljujete do zgornje postaje kabinske žičnice, ampak že prej, nasproti manjšega parkirišča na levi strani makadamske ceste, zavijete ostro desno proti Kriški planini (smerokaz) in brezplačno parkirate pod spodnjo postajo dvosedežnice, s katere na vrhu prav tako izstopite nekaj metrov nad Domom.